2012. május 10., csütörtök

Fasírt sült retekkel és hagymával

Nagyon egyszerű étel, igazság szerint nem lehet elrontani.
0,5 kg sertéshús
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 ek Nature Cookta tökmagliszt
1 kk mustár
Fűszerek: őrölt kömény, só, pici bors
A sütéshez sertés zsír.
Köret
1 nagy fej hagyma felkarikázva
1 csokor retek megmosva, negyedelve

A fasírtot a szokásos módon összeállítottam, picit pihentettem, ezalatt felkarikáztam a hagymát, és feldaraboltam a retket.
A zsírt felforrósítottam, és evőkanál nagyságú húsgombócokat tettem bele. Kanál hátuljával picit kilapítottam őket, és mindkét oldalát pirosra sütöttem.
A fasírt zsírjába néhány perc alatt, megsütöttem a hagymát és a retket is, szalvétán lecsepegtettem őket és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése