Bár a képen padlizsán szerepel, cukkinivel készítettem el, mert a töltelék nem fért volna bele egy picurka padlizsánba.
Töltelék hozzávalói:
- 1 nagy cukkini
- néhány kemény főttojás
- apróra vágott paprika, itt kápia és fehér csemege
- egy sonkahagyma
- némi laskagomba
- sonka
-egy maréknyi reszelt keménysajt
- fűszerek, itt só bors, vegamix
A hozzávalókkal megtöltöttem az előzőleg kivájt cukkiniket, sütőben pirosra sütöttem.
Szió! Ez tökjól hangzik. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a cukkininek is lesz valami íze? A barátném karfiollal készített hasonlót és seíze lett a karfiolnak, pedig azt is megsózta. Van erre valami módszer, vagy ez ilyen?
VálaszTörlésAlapvetően szeretem a cukkini ízét natúran is, de persze ízesíteni is lehet. Itt kimaradt a leírásból, hogy olívaolajjal locsoltam le a cukikat és megszórtam pici sóval, borssal. A végeredményen látszik is hogy kicsit megégett a sózás következtében kifolyó lé. Ha nem sózod le, nem enged annyi levet, viszont kicsit uborka ízű marad. Ha sózod fűszerezed, levet enged ami lekap, viszont lesz íze. :)
VálaszTörlés