2012. november 7., szerda

Szezámmagos kenyér

Ez a kenyér jól szelhető, 3 napig eltartható, fagyasztás után felengedve íze nem változik, szendvicssütőbe tökéletesen felfrissül.
Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes liszt, én Spar free from-ot használok
1 kávédarálónyi hántolt köles megőrölve
3 ek fehér rizsliszt
1 csapott ek. útifű maghéj
1 ek lenmagliszt
1 tk só
1 mk cukor
1/2 tasak instant élesztő
1 púpos ek almapüré, vagy friss almavelő
1 kk ecet
2 ek olvasztott zsiradék, ha nincs más a sertészsír is tökéletesen megteszi
3 dl + 2 ek melegvíz

Szükség lesz egy kizsírozott kenyérformára és egy előmelegített sütőre :)
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a ragacsos masszát erőszakkal belekényszerítjük a formába . Tetejét megszórjuk szezámmaggal, és kb 50 perc alatt készre sütjük. Félidőnél érdemes vízzel lepermetezni, így szép fényes lesz. Hűtőrácson hűlni hagyjuk és jól megesszük :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése