2012. június 30., szombat

Cukkini fasírt

Könnyű nyári ebéd.

Cukkini fasírt.
1 nagyobb cukkini, hámozva, lereszelve
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 db tojás
Só, bors, fűszerek
Zsír a sütéshez
Annyi magliszt (mandula, tökmag, gesztenye), hogy összeálló fasírtokat kapjunk, én mandulát használtam, de gesztenyeliszttel is nagyon finom.
Lereszeltem a cukkinit, lesóztam, állnihagytam. Kinyomkodtam a levét, és összedolgoztam a többi alapanyaggal.
Forró zsiradékban pirosra sütöttem.

8 megjegyzés:

  1. ezt most lemegyek a konyhaba es megcsinalom. kössssz

    VálaszTörlés
  2. mit takar a "fűszerek"? Són és borson kívül mit raktál még bele?

    VálaszTörlés
  3. Szia Jutka! Nekem van házi készítésű fűszerkeverékem, azt használom ízesítésre: petrezselyemlevél, fokhagyma, vöröshagyma, snidling, zeller, köménymag. Azért nem részleteztem, mert ahány konyha, annyi szájíz szerint ízesítenek :) Ha csak sót, borsot teszel hozzá, úgy is finom.

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Csak így elsőre nem tudtam mivel lenne finom:) Majd beszámolok milyen lett:)

    VálaszTörlés
  5. Szia Timi!
    Gesztenyeliszttel próbáltam, de sokat raktam már bele, többet már nem akartam "elpazarolni", így még szezámpelyhet is szórtam hozzá jócskán. Finom lett, de legközelebb kipróbálom mandulaliszttel is, biztos úgy is finom:)
    Még egyszer köszi! Ez az első recept, amit kipróbáltam a blogodról, de nem az utolsó, az biztos!:)

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy kipróbáltad, minden visszajelzésért hálás vagyok :) Annyit had mondjak a szezámmaggal kapcsolatban, hogy nagyobb mennyiségben használva, a tésztát megkeserítheti, ezt megelőzve érdemes hozzá keverni őrölt köménymagot, ellensúlyozza a kesernyés ízt.

    VálaszTörlés
  7. Az őrölt kömény trükköt ismerem:) Raktam is bele, nem is volt kesernyés:)

    VálaszTörlés