Ez az a süti, ami alkalmas arra hogy akár így fogyasszuk, vagy alapjául szolgálhat további édességeknek. Meglehet tölteni pudinggal, vagy feldarabolva tökéletes kelyhekhez, gesztenyegolyóhoz, összemorzsolva roládok elkészítéséhez. Papír kapszlikba töltve muffin féle lesz.
A liszt egy részét puffasztott amaránttal váltottam ki, hogy levegősebb, könnyebb legyen.
Hozzávalók
1 kávédarálónyi őrölt mák (kb 2dl)
0,5 kávédarálónyi porcukor
2,5 dl rizsliszt
3 ek valamilyen gm liszt
2 dl puffasztott amaránt
1,5 dl sárgabarack lekvár
1 egész alma héjastól lereszelve
2 púpozott ek kacsazsír
6 db tojás külön választva
1-1,5 dl víz apránként hozzáadagolva
A tojásokat különválasztom, sárgájukat kikeverem a cukorral, zsírral, és a többi hozzávalóval. Vízből annyit adagolok hozzá, hogy egy puding állagú masszát kapjak. Végül beleforgatom a tojások felvert kemény habját . Zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsiben, tűpróbáig, kb 35 percig, 170 fokon sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése